Брус Дикинсън запя Ерген деда на български език под съпровода на кавала

...
Брус Дикинсън запя Ерген деда на български език под съпровода на кавала
Коментари Харесай

Брус Дикинсън от Iron Maiden запя Ерген деда на български език

Брус Дикинсън запя „ Ерген деда " на български език под съпровода на кавала на Теодосий Спасов. Това се случи в събота вечер, на първия от двата спектакъла „ Концерт за група и оркестър от Джон Лорд и музиката на Deep Purple “. Зала 1 на НДК е хазаин на събитието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпълнението на известната фолклорна ария от Петър Льондев беше огромната изненада на вечерта ,

разясниха почитатели на рок музиката. Големият български кавалджия беше особено поканен от групата за това шоу, с цел да извърши рок версия на „ Ерген деда ", само че до последно не се знаеше, че ще звучат и вокалите на Дикинсън. 

Вечерта стартира с 50-минутен „ Концерт за група и оркестър " от Джон Лорд ,

в който малко соло имаше Брус Дикинсън. В програмата имаше и две авторски песни на Брус Дикинсън - Tears of Dragon и Jerusalem. Кулминацията на вечерта бяха няколко от безконечните класики на Deep Purple - Pictures of Home, When a Blind Man Cries, Hush, Perfect Strangers. Бисът беше със Smoke on the Water.

Освен фронтмена на Iron Maiden и симфоничния оркестър „ Кантус фирмус “ с диригент Пол Ман, на сцената бяха също  

Таня О’Калахан (Whitesnake) - бас китара, Джон О'Хара (Jethro Tull) - клавишни, Кайтнер Зи Дока (Ian Paice Band) - китара, Бернхард Велц - барабани (Ian Paice). 

Още с идването си Брус Дикинсън сподели, че планът с музиката на Джон Лорд е доста значим за него ,

тъй като осъществя голямата му пристрастеност към творчеството на Лорд и Deep Purple. Концертите в София са част от турне, което минава през Букурещ, Сараево, Загреб, Любляна и Оломоуц, както и няколко от огромните мегаполиси в Бразилия.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР